Tips voor cammodellen

Met onze tips voor cammodellenb leer je hoe je nog meer kan verdienen en waar je moet op letten.

Tips voor cammodellen

Je eerste stappen zetten als cammodel is niet altijd even makkelijk. Of je nu begint te werken als camgirl, camboy of webcamstel. De eerste keer is altijd wat onwennig. De ene zal zich al vlugger op haar of zijn gemak voelen dan de ander. Misschien duurt het enkele maanden vooraleer je jezelf volledig kan geven tijdens het cammen. Maar het kan evengoed zo vlotjes gaan dat het na amper een week al lijkt of je nooit iets anders gedaan hebt. Hoe dan ook, enkele tips voor beginnende (en gevorderde) cammodellen kunnen zeker geen kwaad. Je hoeft onze tips niet te volgen, zonder deze tips zal je ook nog veel geld verdienen. Maar met onze tips waarschijnlijk nog een pak meer!

Vaste webcambezoekers

Dit is 1 van de belangrijkste tips voor cammodellen. Zorg voor vaste webcambezoekers. Iets dat gemakkelijk verloren kan gaan in de opwinding en van een ambitieus webcammodel wanneer zij voor het eerst als camgirl aan de slag gaat, is een waardering van waar haar geld precies vandaan komt. Als je denkt dat je inkomensstroom van het camwerk afhankelijk is van zwermen eenzame jongens die samen in een chatroom naar je staren dan bedrieg je jezelf. Akkoord deze leveren je wel geld op, maar het meeste geld verdien je aan de vaste bezoekers.

Cam-modellen hebben vaste klanten nodig.

Dit zijn je terugkerende klanten, degenen die naar de camwebsite terugkomen, niet alleen om meisjes te zien, maar om jou te zien. Koester ze, omdat ze goud waard zijn. Willekeurige vreemden kunnen, als je geluk hebt, je af en toe een paar euro fooi geven; het zijn echter je vaste bezoekers die terug blijven komen om je te vragen om privéshows te geven, om je video's en slipjes te kopen (en wat je nog meer verkoopt), en om grote fooien te geven gewoon omdat ze je leuk vinden.

Elke ervaren camerameisje weet dat vaste bezoekers zo belangrijk zijn en je niet achterover kunt leunen en wachten tot ze vanzelf vaste klant worden. Je moet ze actief aanspreken, hen overtuigen van je kwaliteiten. Dit begint met je willekeurige tippers in het openbaar, want zonder iets anders over hen te weten, weet je al dat zij iets in jou zien dat zij leuk vinden.

Bedank ze niet alleen en ga verder. Elke man in die kamer zou graag een moment persoonlijke aandacht van je willen hebben; beloon je tippers door het aan hen te geven (dit heeft de toegevoegde bonus dat je iedereen in de kamer laat zien dat je aandacht hebt voor je bezoekers). Wanneer ze iets posten in de chat, reageer dan in uw videostream. Lach om hun grappen en vertel ze enkele grappen over jezelf. Probeer contact met hen te maken als mensen. Dit gaat niet alleen maar over het iets teug geven voor de fooi; het is omdat je ze als je vrienden behandelt, sommige ervan je vrienden worden. En dat worden dan uiteindelijk ook je vaste klanten.

Big spenders

Af en toe zal je het geluk hebben een "Big spender" tussen je bezoekers te hebben. Een Big spender is een bezoeker die soms tot duizenden Euro uitgeeft aan 1 enkele camgirl. Probeer hen zeker als vaste klant te krijgen. Het zal niet bij elke Big spender lukken. Sommige van hen geven heel grote fooien aan verschillende camgirls gewoon om hun reactie te zien en gaan dan weer verder. Soms lukt het echter wel om hen tot je vaste klanten te krijgen.

Bouw een online gemeenschap op

Investeer tijd in het opbouwen van een loyale fanbase. Bied exclusieve inhoud, organiseer speciale evenementen en overweeg een fanclub of abonnementsdienst om je kijkers aan te moedigen terug te keren.

Wees consistent

Probeer een consistente uitzendschema te handhaven, zodat je kijkers weten wanneer ze je kunnen verwachten. Dit helpt bij het opbouwen van een trouwe volgersbasis.

Bescherm je privacy

Het is belangrijk om je persoonlijke informatie en privacy te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld een schermnaam in plaats van je echte naam en deel geen persoonlijke informatie met kijkers.

 

Beste tijdstip om te cammen

Het beste tijdstip om te cammen bestaat eigenlijk niet. De webcambezoekers zijn internationaal en komen uit alle tijdzones. Er zijn dus dag en nacht bezoekers op de webcamplatformen. Je kiest dus volledig zelf wanneer het jou het beste uitkomt. Wat we je wel kunnen meegeven als tip is om te proberen regelmatig op dezelfde tijdstippen te cammen. Dit is vooral belangrijk eens je vaste bezoekers op je cam begint te krijgen. De vaste bezoekers kunnen je veel geld opleveren en geven ook veel grote en meer fooien. Ben je op onregelmatige tijdstippen op je cam maar weet je op voorhand wanneer dat zal zijn, dan kan je de uren ook vermelden op je camprofiel.

Zet het geluid aan bij het webcammen

Een zeer belangrijke tip! Zet het geluid van je webcam aan tijdens het webcammen. Als jij naar een film kijkt waar geen geluid bij is, dan zet jij die film toch ook snel af. Dat is bij de bezoekers van webcams net hetzelfde. Het gekreun van een vrouw is zeer opwindend voor een man. De bezoekers van je webcam willen je niet alleen zien maar ook kunnen horen. Een geile masturbatieshow zonder geluid is immers heel saai. Laat dus gerust je gekreun horen op de webcam. Het zal ervoor zorgen dat de bezoekers veel langer op je webcam blijven.

Anoniem cammen

Het is perfect mogelijk om anoniem te cammen. Bij het webcamplatform zelf moet je je natuurlijk wel kenbaar maken en hebben ze jouw gegevens nodig. Ze moeten je verdiensten kunnen uitbetalen en nagaan of je wel meerderjarig bent. Maar niets belet je om anoniem in beeld te komen. Op onze pagina over anoniem werken als camgirl lees je er alles over.

Cammen bij meerdere webcamplatformen

Indien je dat wil dan kan je gerust bij meerdere webcamplatformen werken als cammodel. Je kan dit ook tegelijk doen met speciale splitcamsoftware. Je begint echter wel best bij 1 webcamplatform tegelijk. Wanneer je het onder de knie hebt kan je gerust een 2de en eventueel 3de webcamplatform toevoegen. Zorg er wel voor dat je al je webcambezoekers nog voldoende aandacht geeft. Als je op meerde platformen tegelijk camt dan kan het soms moeilijk zijn om het overzicht te bewaren.

Investeer in kwaliteitsapparatuur

Een goede camera, microfoon en verlichting zijn essentieel om hoogwaardige uitzendingen te leveren. Investeer in apparatuur van goede kwaliteit om een helder en professioneel beeld en geluid te garanderen.

Creëer een aantrekkelijke en comfortabele omgeving

Zorg voor een nette, goed verlichte en aantrekkelijke achtergrond voor je uitzendingen. Een opgeruimde en gastvrije omgeving kan je uitzendingen aantrekkelijker maken.

Stel duidelijke regels en grenzen

Voordat je begint met uitzenden, bepaal duidelijke regels en grenzen voor jezelf. Dit omvat wat je wel en niet bereid bent te doen tijdens je shows, en hoe je omgaat met ongepast gedrag van kijkers.

Wees jezelf

Authenticiteit is een belangrijk aspect van een succesvolle cammodellencarrière. Wees gewoon jezelf en deel je persoonlijkheid en interesses met je kijkers. Kijkers komen vaak terug voor de interactie met de persoon achter de camera.

Communiceer effectief

Houd een open en respectvolle communicatie met je kijkers. Beantwoord vragen, betrek hen in gesprekken en wees beleefd en vriendelijk.

Je werkruimte als camgirl

Je werkruimte richt je volledig in naar eigen smaak. Het is mogelijk om gewoon te cammen vanuit je eigen slaapkamer, woonkamer of bureel. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt wat je nodig kan hebben bij het cammen. Wanneer je regelmatig uit beeld moet om dingen te halen dan is dit zeer vervelend voor je webcambezoekers. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. Moet je tussendoor eens naar het toilet zet dan eventueel een bordje met "zo terug" of "back in a few moments". Moet je weg voor een langere tijd, log dan best eerst uit.
Volgende zaken heb je best bij de hand:

  • handdoeken
  • glijmiddel
  • je seksspeeltjes
  • een flesje drinken
  • eventueel wat koekjes of wat fruit om tussendoor te eten
  • zakdoeken
  • eventueel rookwaren (sigaretten, aansteker, asbak)

Telefoneren tijdens het cammen

Probeer dit altijd te vermijden. Het gebeurt helaas nog al te vaak dat een cammodel een telefoonoproep beantwoordt terwijl ze bezig is met het cammen. Dit heeft 2 grote nadelen. Ten eerste komt het voor je webcambezoekers over als een gebrek aan respect naar hen toe. Vergeet niet dat ze je betalen voor jouw tijd. Dat is net hetzelfde als je baas met jouw in gesprek is en je hem zegt even te wachten omdat je vriendin je belt. De bezoekers van je webcam zullen aanvoelen dat je geen interesse hebt in hen en daardoor je webcam verlaten. Geen bezoekers is ook geen inkomen! En als 2de reden worden er vaak persoonlijke dingen verteld tijdens het telefoongesprek en jouw webcambezoekers kunnen dat gesprek zomaar mee volgen. Krijg je toch een belangrijke oproep, log dan even uit of zet je webcam even op pauze. Maar indien mogelijk probeer dit zeker te vermijden.

Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Een net voorkomen is zeer belangrijk. Je kan de eerste webcamsessie met een bezoeker vergelijken als een eerste date. De eerste minuten dat je elkaar ziet zijn bepalend voor het verdere verloop van de date (webcamsessie). Zorg er dus voor dat je steeds een net voorkomen hebt. Het is ook belangrijk om steeds vrolijk te zijn op je webcam. Je bezoekers betalen geld om je te zijn en zijn op zoek naar ontspanning en plezier. Ongeacht welke privé problemen je ook mag hebben, zorg ervoor dat dit niet te zien is op je webcam.

Leer van andere cammodellen

Volg andere cammodellen en leer van hun ervaringen. Dit kan je helpen om te begrijpen wat wel en niet werkt in deze branche.

Houd je financiën op orde

Zorg ervoor dat je je inkomsten beheert en bewaart voor belastingdoeleinden. Overweeg ook spaar- of investeringsstrategieën om je financiële toekomst te plannen.

Zorg voor je welzijn

Cammodellencarrières kunnen veeleisend zijn, dus zorg goed voor jezelf. Neem regelmatige pauzes, vermijd burn-out en zorg voor een goede balans tussen werk en privéleven.

Geniet van je werk als cammodel

Wellicht 1 van de belangrijkste tips voor cammodellen! Geniet van je werk als cammodel. Zie het niet enkel als een manier om snel veel geld te verdienen maar zie het als een leuke en spannende manier om snel  veel geld te verdienen. Geniet van het teasen en opwinden van je bezoekers. Hoe meer je ervan geniet, hoe meer je succes zal hebben als camgirl.

Wees bewust van de wettelijke vereisten

Ken de wetten en voorschriften met betrekking tot cammodellering in jouw regio om problemen te voorkomen.

Met deze tips voor cammodellen kom je al een heel eind in je nieuwe carriere als cammodel.

Tips voor en door cammodellen

Onze tips voor cammodellen zijn niet enkel voor cammodellen maar ook opgesteld door cammodellen. Zij zijn immers het meest geschikt om jou op de hoogte te brengen van wat je wel en beter niet doet bij je werk als cammodel. Deze tips zijn niet enkel van toepassing op camgirls maar ook op koppels en camboys. Heb jezelf nog interessante tips voor cammodellen, laat ze ons gerust weten.