Het gebruik van social media als cammodel

Het is moeilijk om ons nog een wereld in te denken zonder social media. Wie van ons heeft nog geen account bij minstens 1 vorm van social media. Denk maar aan Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Pinterest, WhatsApp enz. Social media wordt dan ook vaak gebruikt door cammodellen om meer bezoekers te krijgen naar hun webcam. Ten slotte, meer bezoekers betekent meer inkomsten.

Wel of niet gebruiken van social media als cammodel

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is “wil ik anoniem werken als camgirl”? Als het antwoordt ja is, dan maak je uiteraard beter geen gebuik van social media. Je kan uiteraard er wel voor kiezen om steeds gemaskerd in beeld te verschijnen maar sowieso zal je vroeg of laat een foto of bericht posten waardoor bekenden je zouden kunnen herkennen. Wanneer je volledig anoniem wil werken als camgirl, maak dan geen gebruik van Facebook, Twitter, Snapchat en dergelijke andere sociale media.

Waarom wel social media gebruiken als cammodel

Als webcammodel wordt je betaald door de bezoekers op je webcam. Hetzij doordat ze betalen voor een liveshow of via de fooien die ze geven in de vorm van tokens. Hoe meer bezoekers op je webcam, hoe meer inkomsten. Social media kan jou helpen om nog meer bezoekers op je cam te krijgen. Wanneer je niet anoniem wil werken als cammodel is het gebruik ervan dus zeker aangeraden.

Twitter

Twitter is een veel gebruikte vorm van social media door cammodellen. Het is immers zeer handig en snel in gebruik. Cammodellen gebruiken Twitter vooral om hun volgers op de hoogte te houden van wanneer ze online gaan. Vermeldt er bij dat je een mooi nieuw lingeriesetje zal dragen en je bezoekers zullen gegarandeerd volgen. Je volgers kunnen je berichten ook gemakkelijk retweeten waardoor je nog meer potentiële nieuwe bezoekers en volgers bij krijgt.

Facebook

Ook Facebook is een medium dat veel gebruikt wordt door cammodellen om extra bezoekers te krijgen. Je mag dan wel geen naaktfoto’s of expliciete foto’s gebruiken maar een foto’s waarop je sensueel en plagend in de cameralens kijkt zullen gegarandeerd op prijs gesteld worden door je volgers. Ook hier kan je meegeven wanneer je online bent. Het is ook een geschikt medium om met je volgers in contact te blijven. Let er wel op dat je niet begint met privégesprekken te geven via Facebook en Messenger. Ten slotte is het de bedoeling dat je ze je bekijken op je webcam en er voor betalen.

Instagram

Instagram is vooral bedoeld voor foto’s. Laat een vriend of een professionele fotograaf eens een fotoshoot maken en plaats de foto’s op jouw Instagram. Of post gewoon enkele dagelijkse foto’s. Een foto van je ontbijt, een zonsondergang, een flesje wijn met enkele kaarsjes,… Op deze manier krijgen jouw volgers het gevoel dat je niet puur voor het geld werkt maar net zoals hen een gewone persoon bent. Hierdoor zullen ze een band met je voelen en nog meer naar jouw webcam komen kijken.

Waar moet je op letten bij het gebruik van social media als cammodel

Wanneer je anoniem wil werken

Wanneer je anoniem wil werken dan is het beter om het gebruik van social media te stoppen of te beperken. Zet in ieder geval je profiel niet openbaar. Kies ervoor dat enkel personen uit je vriendenlijst je foto’s en berichten kunnen zien. Aanvaardt ook geen nieuwe vrienden die je niet kent. En vooral gebruik geen foto’s vanop je Facebook of andere social media account bij je foto’s op je profielpagina als webcammodel.

Wanneer je wel gebruik wil maken van social media als webcammodel

Het is altijd beter om je werk en privé (deels) gescheiden te houden. Gebruik daarom niet hetzelfde profiel privé als voor je werk als webcamgirl. Maak een nieuw profiel aan voor je werk als webcamgirl en geef het de naam die je gebruikt als nickname op je webcam. Link deze ook niet aan je andere profiel of zet je privé profiel ook niet in de vriendenlijst. Ook voor Twitter, Instagram en WhatsApp gebruik je best een aparte account.

Wanneer je gebruik maakt van WhatsApp dan wordt je telefoonnummer gebruikt. Het beste is dat je een ander nummer neemt dat je enkel voor je werk als camgirl gebruikt. Bij voorkeur ook met een apart mobieltje of smartphone. Sommige smartphones onthouden immmers de aanmeldingen en bovendien bestaat de mogelijkheid dat je onbedoeld iets op de verkeerde account post.

Social media zoals Facebook kunnen je aan veel extra bezoekers helpen.


 
 

Twitter wordt dikwijls door camgirls gebruikt om hun volgers te melden wanneer ze online zijn.


 
 
instagram voor webcammodellen

Ook Instagram is een waardevol medium.


 
 

Neem bij het gebruik van WhatsApp best een apart telefoonnummer.