Tips voor cammodellen

Je eerste stappen zetten als cammodel is niet altijd even makkelijk. Of je nu begint te werken als camgirl, camboy of webcamstel. De eerste keer is altijd wat onwennig. De ene zal zich al vlugger op haar of zijn gemak voelen dan de ander. Misschien duurt het enkele maanden vooraleer je jezelf volledig kan geven tijdens het cammen. Maar het kan evengoed zo vlotjes gaan dat het na amper een week al lijkt of je nooit iets anders gedaan hebt. Hoe dan ook, enkele tips voor beginnende (en gevorderde) cammodellen kunnen zeker geen kwaad. Je hoeft onze tips niet te volgen, zonder deze tips zal je ook nog veel geld verdienen. Maar met onze tips waarschijnlijk nog een pak meer!

Beste tijdstip om te cammen

Het beste tijdstip om te cammen bestaat eigenlijk niet. De webcambezoekers zijn internationaal en komen uit alle tijdzones. Er zijn dus dag en nacht bezoekers op de webcamplatformen. Je kiest dus volledig zelf wanneer het jou het beste uitkomt. Wat we je wel kunnen meegeven als tip is om te proberen regelmatig op dezelfde tijdstippen te cammen. Dit is vooral belangrijk eens je vaste bezoekers op je cam begint te krijgen. De vaste bezoekers kunnen je veel geld opleveren en geven ook veel grote en meer fooien. Ben je op onregelmatige tijdstippen op je cam maar weet je op voorhand wanneer dat zal zijn, dan kan je de uren ook vermelden op je camprofiel.

Zet het geluid aan bij het webcammen

Een zeer belangrijke tip! Zet het geluid van je webcam aan tijdens het webcammen. Als jij naar een film kijkt waar geen geluid bij is, dan zet jij die film toch ook snel af. Dat is bij de bezoekers van webcams net hetzelfde. Het gekreun van een vrouw is zeer opwindend voor een man. De bezoekers van je webcam willen je niet alleen zien maar ook kunnen horen. Een geile masturbatieshow zonder geluid is immers heel saai. Laat dus gerust je gekreun horen op de webcam. Het zal ervoor zorgen dat de bezoekers veel langer op je webcam blijven.

Anoniem cammen

Het is perfect mogelijk om anoniem te cammen. Bij het webcamplatform zelf moet je je natuurlijk wel kenbaar maken en hebben ze jouw gegevens nodig. Ze moeten je verdiensten kunnen uitbetalen en nagaan of je wel meerderjarig bent. Maar niets belet je om anoniem in beeld te komen. Op onze pagina over anoniem werken als camgirl lees je er alles over.

Cammen bij meerdere webcamplatformen

Indien je dat wil dan kan je gerust bij meerdere webcamplatformen werken als cammodel. Je kan dit ook tegelijk doen met speciale splitcamsoftware. Je begint echter wel best bij 1 webcamplatform tegelijk. Wanneer je het onder de knie hebt kan je gerust een 2de en eventueel 3de webcamplatform toevoegen. Zorg er wel voor dat je al je webcambezoekers nog voldoende aandacht geeft. Als je op meerde platformen tegelijk camt dan kan het soms moeilijk zijn om het overzicht te bewaren.

Je werkruimte als camgirl

Je werkruimte richt je volledig in naar eigen smaak. Het is mogelijk om gewoon te cammen vanuit je eigen slaapkamer, woonkamer of bureel. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt wat je nodig kan hebben bij het cammen. Wanneer je regelmatig uit beeld moet om dingen te halen dan is dit zeer vervelend voor je webcambezoekers. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. Moet je tussendoor eens naar het toilet zet dan eventueel een bordje met “zo terug” of “back in a few moments”. Moet je weg voor een langere tijd, log dan best eerst uit.
Volgende zaken heb je best bij de hand:

  • handdoeken
  • glijmiddel
  • je seksspeeltjes
  • een flesje drinken
  • eventueel wat koekjes of wat fruit om tussendoor te eten
  • zakdoeken
  • eventueel rookwaren (sigaretten, aansteker, asbak)

Telefoneren tijdens het cammen

Probeer dit altijd te vermijden. Het gebeurt helaas nog al te vaak dat een cammodel een telefoonoproep beantwoordt terwijl ze bezig is met het cammen. Dit heeft 2 grote nadelen. Ten eerste komt het voor je webcambezoekers over als een gebrek aan respect naar hen toe. Vergeet niet dat ze je betalen voor jouw tijd. Dat is net hetzelfde als je baas met jouw in gesprek is en je hem zegt even te wachten omdat je vriendin je belt. De bezoekers van je webcam zullen aanvoelen dat je geen interesse hebt in hen en daardoor je webcam verlaten. Geen bezoekers is ook geen inkomen! En als 2de reden worden er vaak persoonlijke dingen verteld tijdens het telefoongesprek en jouw webcambezoekers kunnen dat gesprek zomaar mee volgen. Krijg je toch een belangrijke oproep, log dan even uit of zet je webcam even op pauze. Maar indien mogelijk probeer dit zeker te vermijden.

Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Een net voorkomen is zeer belangrijk. Je kan de eerste webcamsessie met een bezoeker vergelijken als een eerste date. De eerste minuten dat je elkaar ziet zijn bepalend voor het verdere verloop van de date (webcamsessie). Zorg er dus voor dat je steeds een net voorkomen hebt. Het is ook belangrijk om steeds vrolijk te zijn op je webcam. Je bezoekers betalen geld om je te zijn en zijn op zoek naar ontspanning en plezier. Ongeacht welke privé problemen je ook mag hebben, zorg ervoor dat dit niet te zien is op je webcam.


Er is geen beste tijdstip om te cammen. Je kan dag en nacht geld verdienen.

 

Een maskertje is ideaal om anoniem te cammen.

 

Met een pruik kan je eenvoudig je uiterlijk veranderen.

 

Probeer absoluut te vermijden om te telefoneren tijdens het cammen.