Nadelen van werken als camgirl

Net zoals er verschillende voordelen zijn verbonden aan het werken als camgirl, camboy of koppel, zijn er ook enkele nadelen. Wanneer je wil beginnen met werken als camgirl, camboy of koppel, overweeg dan eerst de voordelen met de nadelen tegenover elkaar af. Maak dan een beslissing. Je kan ook steeds op eender moment terug stoppen met werken als camgirl. Je hebt immers helemaal geen verplichtingen.

Voor en nadeel van je eigen baas te zijn

Als camgirl, camboy of koppel, ben je steeds je eigen baas. Dat is een zeer groot voordeel omdat je immers zelf volledig je werkuren en dagen kiest. Ook hoef je geen verantwoording af te leggen tegenover een baas en beslis je zelf wanneer je tijdelijk minder of net meer wil werken. Ook wanneer je vakantie neemt is volledig jouw beslissing. Je hoeft geen rekening te houden met je baas of met andere collega’s.
Maar aan je eigen baas zijn is er ook een nadeel verbonden. Wanneer je werkt voor een bedrijf dan krijg je verder betaald wanneer je ziek bent. Werk je voor jezelf dan heb je dit niet. Niet werken is ook geen inkomen. Daarom zijn er veel camgirls die starten met cammen als bijverdienste. Wanneer je merkt dat je er ruim voldoende mee verdient en je het graag doet dan kan je er nog steeds je fulltime job van maken. Sommige camgirls blijven het ook doen als bijverdienste gewoon voor de zekerheid dat ze kunnen terugvallen op hun gewone job wanneer ze het cammen beu worden of in geval van ziekte.

Voor en nadeel van te werken van thuis uit

Als camgirl heb je het voordeel dat je van thuis uit kunt werken. Je hebt geen verplaatsingen meer naar je werk, geen files, geen gevaarlijke wegen meer bij vriesweer of hevige mist. Je verliest ook geen tijd met de verplaatsing naar je werk. En verder bespaar je ook op de brandstofkosten. Je hebt geen vervelende collega’s die je dagelijks hoeft te zien en te begroeten.
Het nadeel van thuis werken is dat je het niet altijd ongestoord kunt doen. Wanneer je huisgenoten hebt of vaak bezoek krijgt thuis dan is het soms moeilijker om ongestoord te kunnen werken. Ook zijn er sommige cammodellen die het contact met collega’s net beginnen missen. Je werkt immers van thuis uit voor je cam en hebt wel veel contacten met de bezoekers van je cam maar dat is niet hetzelfde als in Real Life. Dat is ook een reden waarom veel camgirls dit doen als bijverdienste. Zo heb je nog het contact met collega’s en toch een leuke bijverdienste.

De herkenbaarheid als camgirl

Als camgirl is er altijd de mogelijkheid dat je herkent wordt buiten het cammen om. Natuurlijk moet je wel rekening houden dat het niet is omdat ze je herkennen dat ze je er ook over gaan aanspreken. De meeste mannen bekijken immers stiekem de webcams en willen niet dat iemand dit weet. Veel van die mannen zijn immers getrouwd of in een relatie. Je kan de herkenbaarheid echter ook wel enorm beperken door enkele eenvoudige maatregelen. Je kan anoniem werken door middel van een maskertje of een pruik. Of je kan bezoekers blokkeren op basis van hun IP adres. Dit is een heel efficiente manier. Je kan immers instellen dat alle bezoekers uit bv. België en/of Nederland je webcam niet kunnen bezoeken. Alle webcamplatformen die wij hier op de website bespreken bieden deze optie aan.

De belastingen op je werk als camgirl

Als camgirl kan je heel veel geld verdienen. Maar net zoals op elk inkomen dien je hierop belastingen te betalen. Werk je als zelfstandige camgirl dan kan je wel je onkosten ingeven bij de belastingen. Wanneer je slechts een paar honderd Euro wil bijverdienen dan is het nutteloos om je te registreren als zelfstandige. Wanneer je echter voltijds aan de slag wil of je verdient meer dan een paar honderd Euro per maand dan kan je je best inschrijven als zelfstandige. Je kan dan immers al je onkosten inbrengen bij de belastingen. Je internetverbinding, de kosten voor je laptop, je webcam, een deel van je huishuur, een deel van de elektriciteitsrekening enz. Door al deze kosten in te brengen betaal je uiteraard veel minder belastingen. Wanneer je werkt voor een baas dan houdt hij de belastingen reeds af van je loon. Wanneer je zelfstandige bent moet je dit zelf doen. Zet daarom elke maand een deel van je inkomsten reeds opzij.

Je moet je onzekerheid overwinnen

Niet alle vrouwen en mannen zijn zelfverzekerd over hun lichaam. Wanneer je werkt als camgirl of camboy zal je natuurlijk wel je lichaam moeten tonen. Het kan soms even duren vooraleer je dat gewoon bent. Er is echter geen reden om je te schamen voor je lichaam of om onzeker te zijn. De bezoekers van de webcams zijn op zoek naar alle soorten vrouwen. En dat zijn heus niet enkel slanke modellen met perfect lichaam en prachtig gezicht. Integendeel. De bezoekers van de webcams zijn op zoek naar alle soorten vrouwen. Zo zijn BBW’s en mollige vrouwen zeer populair op de webcam. Ook de rijpere dames ontvangen zeer veel bezoekers. Er is geen enkele reden om je onzeker te voelen over je lichaam.

Je inkomsten zijn niet steeds hetzelfde

Wanneer je als camgirl werkt dan zullen je inkomsten niet elke maand dezelfde zijn. Zelfs indien je elke maand evenveel uur werkt voor de webcam. Wanneer je werkt voor een bedrijf dan heb je maandelijks wel een regelmatig inkomen. Hier moet je rekening mee houden. Je vaste maandelijkse kosten zoals huishuur, elektriciteit, water, gas, voeding enz. blijven iedere maand wel ongeveer gelijk. Werk je deeltijds als camgirl en heb je nog een hoofdjob dan is dit geen enkel probleem. Werk je voltijds als camgirl dan moet je hiermee rekening houden. Alles hangt natuurlijk ook af van hoeveel je maandelijks verdient als camgirl. Is het maar net voldoende om je vaste kosten te betalen of heb je een ruime overschot?