Benodigdheden als camgirl en webcammodel

Wat heb je zoal nodig

Wanneer je als camgirl, camboy of camstel aan het werk wil gaan, dan heb je een aantal zaken nodig. De meeste zaken zal je waarschijnlijk al in huis hebben. Denk maar een een laptop of pc met webcam, een snelle internetverbinding een een plaats om te werken. We geven je hieronder een overzicht van de benodigdheden als camgirl en enkele handige tips daarover.

Een laptop of desktop pc met webcam

Het eerste dat je nodig hebt om te beginnen met werken als camgirl is een laptop of desktop pc met webcam. Een laptop heeft de voorkeur om dat deze veel makkelijker te verplaatsen is. Wil je eens aan het werk in een andere kamer van je huis of wil je eens werken tijdens je vakantie, dan is een desktop niet echt handig. Het hoeft geen dure of nieuwe laptop of desktop pc te zijn. Begin je nog maar pas of ben je niet van plan om met splitcamsoftware te werken dan is een eenvoudig toestel meer dan voldoende. Werk je wel met splitcamsoftware of heb je nog geen laptop en dien je er nog 1 aan te kopen, kies dan best meteen voor een iets duurdere laptop. Zo krijg je geen problemen als je op meerdere webcamplatformen tegelijk wil cammen. Een geschikte laptop aan een betaalbare prijs vind je o.a. bij Mediamarkt, Bol.com en Coolblue.

Een degelijke webcam

Ga je aan het werk via je laptop dan heb je al een ingebouwde webcam. Deze is zeker voldoende om te beginnen maar als je de kans hebt, investeer dan in een extern exemplaar. Voor amper 50€ kan je al een heel goede webcam kopen. Deze webcams geven een beter beeld en kan je ook veel makkelijker richten in de richting die jij wil. Sommige camgirls gebruiken een externe webcam om bijvoorbeeld hun kontje te filmen terwijl ze aan het chatten zijn. Met een ingebouwde webcam in een laptop is dit onmogelijk. Een degelijke webcam voor een gunstige prijs vind je op o.a. Mediamarkt, Bol.com en Coolblue.

Een snelle internetverbinding

Waar je zeker voor moet zorgen is dat je over een snelle en stabiele internetverbinding beschikt. Je maakt het best gebruik van internet via een kabel en niet via Wifi. Een Wifi signaal kan immers al eens wegvallen en dat is zeer vervelend voor de bezoekers van je webcam. Als dit regelmatig gebeurt kan dit je veel bezoekers en dus ook veel inkomsten kosten. Indien je niet alleen woont dan is het misschien handig om een aparte internetverbinding te nemen voor je werk als camgirl. Zo ben je er zeker van dat je altijd een stabiel en snelle verbinding hebt. Wanneer je huisgenoten ondertussen bijvoorbeeld op Netflix zitten of grote bestanden downloaden zal de snelheid en stabiliteit van je verbinding daar immers onder lijden.

Een 2de beeldscherm

Noodzakelijk is een 2de beeldscherm niet maar het heeft wel veel voordelen. Zo is het veel gemakkelijker om te werken met splitcamsoftware als je gebruik maakt van een 2de beeldscherm. Zo kan je eenvoudig het overzicht behouden van wat er gebeurt in de verschillende webcamplatformen. Ook als je slechts op 1 webcamplatform tegelijk werkt heeft een 2de beeldscherm voordelen. Zo kan je vb een tv gebruiken als 2de beeldscherm. Zo heb je een mooi groot beeld wat veel makkelijker is om te volgen als je met jezelf bezig bent. Verder is een draadloos toetsenbord en een draadloze muis ook zeer handig om mee te werken. Meer informatie over het aansluiten van een 2de beeldscherm kan je vinden via deze link.

Een werkruimte

Werken als camgirl kan je perfect van thuis uit doen. Je kan dit in principe vanuit elke kamer doen. Let er wel op dat er geen privé zaken in beeld komen zoals documenten waar je naam of adres op staan, herkenbare foto’s enz. Je hoeft hiervoor niet een aparte werkruimte in te richten. Wanneer je niet alleen woont of wanneer je woonkamer zichtbaar is door andere personen dan is het aangeraden om hiervoor wel een aparte ruimte in te rechten. Dit hoeft geen grote ruimte te zijn. Een kleine slaapkamer of bureel is meer dan voldoende.
Zorg hierbij voor een gezellige inrichting maar hou het sober. Overdrijf niet met de inrichting. Zorg ook voor aangename sfeerverlichting. Bij voorkeur kies je hier voor gedimd of indirect licht. Let wel op dat je niet zomaar een gekleurd doekje over een lamp gooit. Dit kan brandgevaar opleveren. Je kan dan beter voor enkele tientallen Euro een ledstrip aankopen. Voor minder dan 50€ vind je al ledstrips van 5 meter lang die je in alle kleuren kunt laten veranderen inclusief dimmen.

Lingerie en seksspeeltjes

Lingerie en seksspeeltjes zijn noodzakelijk om de nodige variatie en je liveshows te brengen en je bezoekers hun interesse te behouden. Je hoeft zeker niet tijdens een camsessie van lingerie te veranderen. Maar kom niet elke keer met het zelfde setje op de cam. Je moet je bezoekers hun interesse weten te behouden. Ook seksspeeltjes zijn daarvoor zeer interessant. Met name de Lovense is aan te raden.

Lovense interactief seksspeeltje

De Lovense is een interactief seksspeeltje dat reeds door veel camgirls gebruikt wordt en hun inkomsten enorm laat stijgen. De Lovense wordt gekoppeld aan het webcamplatform. Elke keer dat de er een bezoeker van je webcams een fooi geeft begint te Lovense te trillen. Hoe meer fooi, hoe langer en hoe heviger hij trilt. Op deze manier krijg je voortdurend fooien. Daardoor lopen de verdiensten vaak nog meer op dan door liveshows te geven. De Lovense kan je hier bestellen.

 

Een laptop is ideaal om te werken als camgirl.


 

Investeer in een goede externe webcam.


 

Een stabiele en snelle internet verbinding is noodzakelijk.


 

Een kleine kamer met een bed of een bureel volstaan als werkruimte


 

De Lovense is een interactieve sextoy die veel gebruikt wordt op buitenlandse webcamplatformen.