Vragen en antwoorden over het werken als cammodel

Waarom een webcamprovider kiezen via camgirlworden.be

Er zijn een hoop verschillende webcamproviders aanwezig op internet. Niet alle webcamproviders zijn echter even betrouwbaar. De 4 webcamproviders die je op deze website vindt zijn allen zeer betrouwbaar, betalen een hoge vergoeding aan het cammodel en betalen stipt uit. Wij controleren voortdurend de 4 webcamplatformen zodat wij zeker zijn dat zij ten allen tijde betrouwbaar en correct werken. De 4 webcamplatformen op deze website laten je ook toe om bepaalde regios uit te sluiten van je webcam. Woon jezelf bijvoorbeeld in Amsterdam en wil je dat niemand uit die regio je cam kan bezoeken, dan kan je dit eenvoudig instellen in je gebruikersscherm. Bezoekers uit Amsterdam (of de regio die je kiest) zullen je cam dan niet terugvinden.

Welk webcamplatform is het beste

Dit is moeilijk te zeggen. Alle 4 de webcamplatformen die we op deze website bespreken hebben hun eigen voordelen. Spreek je enkel Nederlands of verkies je om te werken voor een Nederlands webcamplatform, dan kies je best voor Islive. Spreek je Engels en wil je graag voor een groot internationaal webcamplatform werken dan kies je best voor Jasmin, BongaCams of Xmodels. Je kan je ook steeds bij alle 4 de verschillende webcamplatformen aanmelden en afwisselend voor 1 van de platformen werken of werken met splitcamsoftware.

Moet ik naakt zijn of erotische shows geven?

Nee dat hoeft niet. Natuurlijk zal je veel meer geld verdienen wanneer je wel naakt bent en erotische shows geeft maar je kan ook in een “Celebrity categorie” of een “Hot Flirt” category werken. Bij de eerste mag je geen naakt tonen en bij de 2de kies je zelf. Let op, dit is wel enkel beschikbaar bij 1 webcamprovider. Wil je in 1 van deze categorieën werken klik dan hier. Het stappenplan om je in te schrijven vindt je op deze pagina.

Krijg ik een arbeidscontract als cammodel?

Nee, als cammodel werk je op zelfstandige basis of als bijverdienste. Je krijgt geen arbeidscontract bij het webcamplatform en zal ook geen loonbriefjes ontvangen. De webcamplatformen geven je wel elke maand een duidelijk overzicht van je inkomsten dat kan gebruikt worden voor je belastingsaangifte.

Moet ik als cammodel belasting betalen

Ja, zowel in Belgïe als in Nederland wil de fiscus belastingen ontvangen over je inkomsten. De webcamplatformen zelf geven je inkomsten niet aan bij de belastingsdienst, je zal deze dus zelf moeten aangeven.

Moet ik mij inschrijven als zelfstandige

Nee dat is niet nodig. Je kan het gewoon als bijverdienste doen en ook zo aangeven op je belastingsaangifte. Wanneer je ervoor kiest om voltijds als cammodel te werken dan is het wel aangeraden dit te doen. Je kan immers een groot deel van je onkosten in mindering brengen van je belastingen. Hoeveel belastingen je moet betalen is afhankelijk van je inkomsten. Doe je het als bijverdienste en heb je daarnaast een hoofdjob dan zullen de belastingen lager zijn. Het beste is om minstens 1 derde van je inkomsten als cammodel opzij te zetten. Als je een uitkering ontvangt voor ziekte, invaliditeit of werkloosheid vraag dit dan eerst even na of je mag bijverdienen en tot welk bedrag.

Hoeveel moet ik werken als cammodel

Dat beslis je volledig zelf. Je kiest zelf of je wil werken als bijverdienste of dat je er je hoofdjob wil van maken. Je kan ook een pauze inlassen van enkele dagen of weken wanneer je maar wil.

Wordt ik wel zeker uitbetaald?

Al de webcamplatformen die we op deze site vermelden en bespreken zijn zeer betrouwbaar. Zij zijn allemaal reeds jaren actief en internationaal bekend. Zorg er wel voor dat je de regels van het webcamplatform niet overtreedt. Hiervoor kan je tijdelijk of definitief geschorst worden. Hiervoor wordt wel eerst een waarschuwing gegeven.

Hoe zit het met mijn persoonlijke gegevens

Je persoonlijke gegevens worden nooit vrijgegeven aan klanten of derden. Het webcamplatform heeft die wel nodig voor de uitbetaling van jouw verdiensten. Ze moeten ook nagaan of je wel zeker meerderjarig bent. Geef dus op de chat ook niet zelf je persoonlijke gegevens door aan de klanten.

Hoe kom ik aan de bezoekers op mijn webcam

Voor de bezoekers op je webcam hoef je niet zelf te zorgen. Het webcamplatform zelf zorgt voor de bezoekers.

Wat zijn de kosten om cammodel te worden

Er zijn geen kosten om cammodel te worden. Je moet wel over een laptop of pc met webcam beschikken en een stabiele en snelle internetverbinding.

Hoe worden mijn verdiensten uitbetaald?

Je verdiensten worden uitbetaald op 1 van de verschillende manieren die het webcamplatform aanbiedt. Dit kan via overschrijving op je rekening, via storting op een prepaid creditcard of zelfs met cryptomunten. Het is wel verplicht om dit op een rekening op je eigen naam te laten doen. Je mag je verdiensten niet op een rekening van iemand anders laten storten. Hiermee willen de webcamplatformen voorkomen dat er mensen onder dwang geld zouden moeten verdienen.

Moet ik alles doen wat de webcambezoeker vraagt?

Nee, helemaal niet! Je beslist zelf wat je doet en wat je niet doet. Als de klant iets vraagt wat je niet wil dan doe je het gewoon niet. Is de klant opdringerig dan kan je hem steeds blokken op je webcam.

Moet ik mijn geluid aanzetten?

Dat is niet verplicht maar wel aangeraden. Klanten houden ervan om je bezig te horen. Een pornofilm zonder geluid is immers ook niet zo leuk als met geluid. Ben je in het begin nog wat te onzeker om je te laten horen terwijl je met jezelf bezig bent dan kan je natuurlijk eerst zonder geluid werken.

Wat als een bezoeker geld aanbiedt voor een show buiten het webcamplatform

Het kan gebeuren dat een bezoeker een show van jou wil buiten het webcamplatform. Ga hier niet op in en blokkeer eventueel de bezoeker als hij je blijft lastig vallen. Wanneer je buiten het webcamplatform om werkt dan zal je persoonlijke gegevens moeten doorgeven zodat die persoon je kan betalen (bankrekening, paypal, messenger of skype,…). Bij het webcamplatform blijven je gegevens privé. Stel dit ook zelf niet voor aan de bezoekers van je webcam. Het is verboden om dit te doen en het webcamplatform zal je account hoogstwaarschijnlijk schorsen wanneer je dit doet.

Hoe zit het met mijn privé gegevens?

Je privé gegevens blijven privé. Het webcamplatform vraagt je deze wel bij je aanmelding maar ze hebben deze nodig om je te kunnen uitbetalen. Je kiest er zelf voor welke gegevens je op je chatprofiel invult. Kies daarom ook steeds voor een nickname op je chatprofiel ipv je echte naam. Je kan ook steeds op je chatprofiel een andere woonplaats en leeftijd invullen.

Wat als ik wil stoppen met webcamwerk?

Je werkt niet met een vast contract. Dat wil zeggen dat je kan stoppen wanneer je maar wil. Ben je niet zeker dat je definitief wil stoppen en er denkt om in de toekomst nog te werken als camgirl, sluit je account dan niet. Mocht je later toch terug wil werken als camgirl dan hoef je jezelf niet terug aan te melden en de vereiste documenten door te sturen.

Ben ik geschikt als webcammer?

Iedereen is geschikt om te werken als webcammer. De enige vereist is, is dat je minimum 18 jaar bent. De webcambezoekers zijn op zoek naar zowel camgirls, camboys als koppels in alle leeftijden, soorten en maten. De ene bezoeker is misschien op zoek naar een hele slanke vrouw terwijl een andere dan net weer meer op zoek is naar een vollere vrouw. Dit is net hetzelfde voor de leeftijd.

Wat zijn de eigenschappen van een goed webcammodel?

Eerst en vooral moet je ervoor open staan. Het is een leuke job die heel veel opbrengt maar je moet je natuurlijk wel (letterlijk) bloot geven. Dit kan in het begin soms wat moeilijk zijn. Het is ook belangrijk dat je een goed gesprek kunt aangaan. Veel bezoekers zijn vooral op zoek naar een webcammodel voor een leuk gesprek. Ze zijn op zoek naar aandacht en hopen dat van jou te krijgen. Hoe langer je met hen een gesprek kan aangaan, hoe meer je kan verdienen zonder zelfs maar 1 kledingstuk uit te trekken.